KANDIDAAT NR 6: COR JABAAIJ

Cor Jabaaij, kandidaat gemeenteraadslid

Cor Jabaaij, kandidaat gemeenteraadslid

Ik ben Cor Jabaaij en woon sinds 2016 in Diemen. Al sinds de middelbare school voel mij thuis bij deze politieke partij. Als kandidaat van de Diemense VVD voor de gemeenteraad wil ik mij graag inzetten voor een beleid van de gemeente waarmee Diemen een leuk en gezellig dorp blijft. Mijn standpunt is dat alle inwoners zich thuis moeten kunnen voelen en zo vrij mogelijk moeten kunnen zijn.

Na een mislukte poging kerkorgel te studeren aan het conservatorium heb ik een studie bedrijfskunde afgerond en tot 2009 gewerkt binnen het MKB. Sinds die tijd werk ik als algemeen manager voor de koeriers- en transportdienst van de Rijksoverheid, waar ongeveer 130 chauffeurs elke dag actief zijn voor de Rijksoverheid en een aantal diensten richting burgers verzorgen. Mijn vader was een ondernemer en verkocht land- tuinbouwbenodigdheden. Mijn moeder hielp vaak in het bedrijf en heeft nog een aantal jaar als bejaardenverzorgster gewerkt. Aanpakken, doorzetten en doen heb ik van huis uit meegekregen. Helaas kan ik lief en leed niet meer delen met mijn ouders.

Ik ben getrouwd met Sabrina en door haar ben ik in Diemen beland. Sabrina is hier geboren en getogen. Inmiddels wonen we alweer bijna twee jaar naar volle tevredenheid in de Sniep samen met onze dochter Isabella, die bijna 6 jaar wordt. Wij voelen ons thuis in Diemen. Het dorps karakter spreekt ons aan en als je wat meer reuring zoekt is dat ook mogelijk. Ons dochtertje kan hier volop spelen met vriendinnetjes en een goede school is op fietsafstand.

Als liberaal vind ik vrijheid voor iedereen belangrijk. Vrijheid geeft mensen de ruimte zich te ontwikkelen en het meeste uit zichzelf te halen. Vrijheid kent ook grenzen. Die grens ligt daar waar de vrijheid van een ander wordt geschonden.

De overheid moet alleen regels stellen waar dat strikt noodzakelijk is. Bijvoorbeeld wanneer mensen niet in staat zijn om zelfstandig mee te doen in onze maatschappij. Dan moeten we helpen.

Vanuit dit gedachtengoed wil ik graag mijn steentje bijdragen aan de samenleving. Politieke interesse heb ik al langer, maar ik wil dat graag omzetten in actie! Diemen blijft niet vanzelf het leuke en mooie dorp zoals we dat kennen. Daar moeten we wat voor doen!