KANDIDAAT NR. 5: CECIL GRAZETTE

Cecil Grazette, fractie=opvolgers en kandidaat raadslid

Cecil Grazette, fractieopvolger en kandidaat raadslid

Ik ben Cecil Grazette en hierbij stel ik mij voor.

Ik ben fractieopvolger, geboren op Curaçao en woon al vele jaren in Diemen.

Eind 2007 heb ik mijn baan als technische inkoper (Verhoef Access Technology) opgezegd en ben sinds dien werkzaam bij GGZ Reclassering Parlier(sinds januari 2018 Fivoor) in Den Haag. Daar ben ik zes jaar werkmeester/filiaalmanager buitendienst geweest, en tot heden op het ambulatorium, assistent van de beveiliging en mede verantwoordelijk voor het aansturen van de bhv-ers bij incidenten en calamiteiten.

Na het afronden van mijn MTS Werktuigbouwkundeopleiding ben ik tot mijn 50ste steeds werkzaam geweest in de technische branche o.a. als tekenaar werkvoorbereider (Shell) en chef-monteur afdeling bankwerker scheepswerf (CDM) op Curaçao. In 1986 kwam ik naar Nederland om verder te studeren en ging naast mijn avondstudie verder in de techniek. Al na een week in Nederland begon ik als servicemonteur in de containerhaven (Rotterdam) via het uitzendbureau terwijl een uitkering hoger zou zijn dan mijn inkomen en omdat ik de kost wilde verdienen. Daarna werd ik liftmonteur (Starlift, nu Kone) en na jaren ervaring en het afronden van de opleidingen werd ik medewerker materiaalmanagement en inkoper bij hetzelfde bedrijf.

Sinds 1987 woon ik in Diemen, eerst in het centrum, toen in Zuid, en sinds 2003 weer in het centrum. Als liftmonteur heb ik enkele liften gebouwd in Noord dus heb ik een band met heel Diemen. Al op Curaçao was ik voorstander van Democratische Politieke Partij en hier in Nederland sloten die principes en waar ik voor sta beter aan bij de VVD, en stemde ik daarop. In 1998 besloot ik lid van de partij te worden en vlak daarna lid van het bestuur in Diemen. Als bestuurslid heb ik door de jaren heen, diverse functies aanvaard o.a. opleidingsfunctionaris en penningmeester.

Ik wil niet als velen alleen commentaar hebben, van alles vinden en hopen dat het in Diemen goed zal blijven gaan. Ik wil voor mezelf het gevoel hebben dat ik ook mijn deel heb bijgedragen aan de ontwikkeling en toekomst van Diemen. Hierbij ben ik dan ook overtuigd van het feit dat de VVD juist nu in een groeiende economie en groeiende Diemen op een bepaalde manier wil handelen om het welzijn in Diemen te waarborgen, en o.a. te zorgen dat er efficiënt wordt omgegaan met de beschikbare middelen.

Als fractieopvolger probeer ik me in alle onderwerpen te verdiepen om zo doende achter te komen wat er in Diemen speelt en hoe bepaalde processen precies verlopen; het is allemaal heel interessant. Verder leven we in een democratie, gelukkig maar, alleen is het niet zo dat je goede punten en gemaakte beloftes aan je zelf en anderen daadwerkelijk zonder meer kan uitvoeren, als deel van de Raad. De meerderheid van de aanwezige leden tijdens de Raad moet het er mee eens zijn. Het punt is om een onderwerp zo te presenteren dat de meerderheid daar niet omheen kan. Door je te mengen in de samenleving en goed waar te nemen wat er speelt en je te verdiepen in de stof kan je je sterk maken voor waar je voor staat en een positieve bijdrage leveren bij het nemen van besluiten. Ik ben een trotse inwoner van Diemen en, zal alles in mijn macht doen om te zorgen dat ik als lid van het VVD-team in de toekomst net zo trots kan zijn.

Met vriendelijke groet,

Cecil H. Grazette