Kandidaat #7, Cor Jabaaij stelt zich voor

Toen in 2012 mijn dochtertje werd geboren woonde ik nog met mijn gezin in het historisch centrum van Dordrecht. Erg mooi, maar niet praktisch met kleine kinderen zo dicht bij havens met kademuren en weinig speelgelegenheden. Sabrina, waar ik sinds 2007 mee getrouwd ben, is opgegroeid in Diemen en dat bleef trekken. Om een betere plek te zoeken voor mijn dochtertje om op te groeien kwam daardoor ergens in 2014 al snel Diemen in zicht. Een nieuwbouw project op Plantage de Sniep trok onze aandacht en we waren eigenlijk vrij snel overtuigd dat we daar wel wilden wonen. Sinds 2016 wonen wij daardoor in Diemen.

Wat mij aanspreekt is het dorpse karakter met de stad op een steenworp afstand. Wat heb je in deze regio nu eigenlijk niet? De wijk bevalt mij ook uitstekend. Een mooie moderne wijk, gasloze woningen, ruimte voor kinderen om veilig te kunnen spelen, school op loop afstand en met de fiets zit je zo bij de winkels. Het contact met de buren in de wijk is prima. In de zomer wordt altijd wel één of meerdere keren  met een groepje buren de barbecue aangestoken of is er een wat groter buurtfeest. Toen er met de storm afgelopen vrijdag een schutting van één van onze buren dreigde om te gaan stond er ook gelijk een groepje klaar om te helpen. Dat is top!

Zorgen dat wat goed is goed blijft gaat niet vanzelf. Om dingen die nog niet goed gaan te verbeteren, daar moeten we wel wat voor doen. Zo is er langs de Weespertrekvaart nog wel eens overlast en bij vlagen zijn er nog wel eens woninginbraken of autodiefstallen. Dat moeten we blijven aanpakken. Als bewoners, maar ook vanuit de gemeente. Daar kun je politiek invloed op hebben en daar zet de Diemense VVD zich graag voor in.

Ik vind het leuk en belangrijk om maatschappelijk betrokken te zijn, waardoor ik in Diemen al snel in contact kwam met de Diemense VVD. Ik was al jaren lid van de VVD, maar nog niet eerder politiek actief geweest. Het is een gezellige en leuke club mensen die zich wil inzetten om goed te houden wat goed is en te verbeteren wat beter kan. Zoveel mogelijk keuze laten aan de inwoners en waar nodig faciliteert de gemeente of regelt wat nodig is om Diemen beter te maken.

Ondanks dat Diemen fijn wonen is, zijn wij bezig met een andere woning. In Weesp. Als dat doorgaat, zou het zomaar kunnen dat ik over 1,5 jaar verhuis. In de wetenschap dat er een professioneel team VVD’ers blijft zorgen dat wat goed is in Diemen goed blijft en wat beter moet ook beter wordt. Ik werk daar graag aan mee!

Leave a reply

Your email address will not be published.