Kandidaat #10, Brigitte Wielage stelt zich voor

Mijn naam is Brigitte Wielage, Raadslid van de Diemense VVD en lijstduwer bij de gemeenteraadsverkiezingen op 16 maart 2022. Ik ben getrouwd met Frank en moeder van Rainier en Maxime. Geboren en getogen in Amsterdam ben ik in 1990 in Diemen komen wonen. Het voelde meteen goed. Diemen is een heerlijke plek om te wonen met goede voorzieningen. Maar het kan altijd beter. Daarom ben ik in 2002 commissie lid en in 2006 raadslid geworden in Diemen voor de VVD.

Mijn aandachtsgebieden binnen de fractie zijn: Financiën, Economische zaken, openbare orde en veiligheid, Bestuur en Dienstverlening/ burgerparticipatie, Openbare ruimte (inrichting en beheer) en het Sociaal Domein. 

Mijn politieke stijl in steekwoorden is: Liberaal, Betrokken, Bouwen, Binden, Betrekken, Dienstbaar, Verantwoordelijk, Veranderen met doordachte pasjes. Zicht houden op de lange termijn. Mijn credo is dat het openbaar bestuur dienstbaar moet zijn aan de samenleving. We moeten veel meer gebruik maken van de kennis en kunde die aanwezig is binnen maar zeker ook buiten de muren van het gemeentehuis. Dat begint bij adequaat reageren op meldingen van inwoners en het snel afhandelen hiervan. Daarbij is het belangrijk om te luisteren naar iedereen. Er te zijn voor onze ouderen, maar ook voor alle andere Diemenaren en Diemenezen die recht hebben op iemand die voor hun op komt. Zodat dat er woningen worden gebouwd maar niet ten koste van een speelplek voor de deur. Zodat mensen op een snelle en correcte manier antwoord krijgen op vragen die ze neerleggen bij de gemeente. Zodat op een nieuwe manier wordt omgegaan met woonruimte met als doel meer mensen aan een dak boven hun hoofd te helpen. Zodat goed onderwijs toegankelijk is voor alle kinderen, ook als ze extra ondersteuning nodig hebben.

Daarbij is van het allergrootste belang dat men zich veilig voelt in ons dorp. Dat betekent soms extra beveiliging bij de stations of cameratoezicht op onveilige plekken. BOA’s voorzien van bodycams. En snel handelen bij ervaren overlast.

In 2022 ga ik na ruim 30 jaar Diemen verhuizen naar Weesp. Gelukkig kan ik deze raadsperiode helemaal afmaken en het nieuwe team inwerken. Er staat een kundig en divers team klaar om de Diemense inwoners te vertegenwoordigen.

Als u kiest voor de Diemense VVD dan kiest u voor een  toegankelijke stabiele fractie die met beide benen in de gemeenschap staat en altijd open staat voor onze inwoners.   

Leave a reply

Your email address will not be published.